Anticipació immersiva: coneix Can Rigol abans de venir!

Posted · Add Comment
ImmersivaCanRigol

A Can Rigol volem que la nostra casa de colònies sigui un espai que desperti sensacions, emocions i experiències als infants que ens visiten. Volem que gaudeixin de l’entorn i la convivència fins i tot abans que hi posin els peus. Per això hem implementat una tecnologia relacionada amb la Realitat Virtual, l’anticipació immersiva.

Es tracta d’una metodologia que facilita la introducció al canvi. Permet als infants, especialment aquells afectats pel Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) modular les respostes al canvi i evitar així frustracions, por o conductes disruptives, cosa que trenca l’harmonia de l’aula i malmet el procés d’aprenentatge.

Les eines implicades en aquesta metodologia són tecnologies immersives i sistemes de comunicació alternativa i augmentativa relacionades amb la Realitat Virtual i la fotografia en 360 graus que faciliten a l’alumnat amb TEA millorar la resposta davant dels canvis d’activitat, sigui per iniciar-la o acabar-la, canviar de lloc o ambient.

Anticipació immersiva: un passeig per Can Rigol

Així, a Can Rigol hem creat un tour virtual per la casa de colònies per tal que l’alumnat amb TEA pugui fer una anticipació immersiva. Per a la resta d’alumnat que no presenta TEA, aquesta tecnologia permet fer-se una idea de com és l’edifici i les seves instal·lacions i fer un treball previ de la seva estada.

D’aquesta manera, l’alumnat pot recórrer l’interior de la casa de colònies com si ja hi fos. Pot veure no només el rebedor sinó també la cuina, la sala de jocs, el menjador, les habitacions i la part exterior, fent el recorregut des del mateix camí d’entrada, però també altres espais com el camp de futbol o la piscina.

En aquest sentit, els joves també poden explorar en aquesta tecnologia de l’anticipació immersiva l’esplanada de la Pallissa i els seus entorns, amb les zones d’esbarjo, les fonts i els lavabos i també el tipus d’arbres que s’hi troba.

Can Rigol Anticipació immersiva Pallissa

Deixa un comentari