EDATS
Aquesta activitat està concebuda per als nois/es de Primària.
OBJECTIUS
- Conèixer el lloc que ocupa la cuina catalana a l’Edat Mitja. Costums i tradicions a taula.
- Elaborar un panadó de poma
CONTINGUTS
- Situació de la cuina catalana a l’època medieval.
- Estris que es feien servir a cuina.
- Importància de les especies.
- Costum pròpies d’aquesta etapa de la història a taula.
- Aliments que no teníem a l’Edat Mitja i aliments que podíem trobar.
- Elaboració dels panadons de poma
METODOLOGIA
Aquesta activitat té dos parts (l’execució de les dues dependrà del temps): la primera part consistirà en l’elaboració d’un panadó de poma. Un farcit típic d’aquesta època a les nostres terres, que cada nen/a es portarà a casa per poder compartir amb la família.
La segona part, la durem a terme si disposem de temps, i seran les paradetes del mercat medieval on de forma lúdica viurem els costums a taula, ensumarem diferents espècies i plantes aromàtiques (ingredients bàsics a la cuina medieval), diferenciarem els estris que ens han arribat de l’Edat Mitja d’altres més actuals i enraonarem sobre els aliments al mercat medieval i d’altres que encara no eren coneguts.